Συνταγές
Πραγματικά πεντανόστιμη τούρτα Ferrero rocher – υγεία και καλές γιορτές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αλεξάνδρα Κυριάκη
Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματιου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.οχ κοσκινισμενο μαζι με 2 κ γ μπέικιν
2κ.γ κακάο
3 κ σ φουντούκι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρισουν και να φουσκώσουν μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν.Σταματαμε το χτύπημα και προσθέτω το φουντούκι. Με μια σπάτουλα ανακατέυουμε απαλά.Ψηνουμε σε μια αποσπωμενη φόρμα 26 εκ που έχουμε στρώσει λαδόκολλα στους 170 βαθμούς στον αέρα 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αφηνω να κρυώσει καλά ( Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μερα) και κόβουμε σε τρεις δίσκους!
Σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ σ κακάο
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία 500 γρ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 πραλινα φουντουκιου μικρή 200 γρ
2 σοκοφρετες τριμμενες
150 γρ φουντούκια τριμμένα καβουρδισμένα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την πραλινα και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .
Για την γκαναζ
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1κ γ βουτηρο
Συναρμολόγηση
Βάζουμε στην φόρμα το ένα παντεσπάνι σιροπιάζω βάζουμε λίγη κρέμα σκορπιζω την μισή τριμμένη σοκοφρετα και λίγα φουντούκια ξαναβάζουμε παντεσπάνι σιροπιάζουμε ξανά κρέμα την υπόλοιπη τριμμένη σοκοφρετα φουντούκια.
Βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι κρέμα (Κρατώντας λίγη για να καλύψουμε μετά τα πλαινα) και βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Ετοιμάζω την γκαναζ
Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφηνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνουμε επάνω από την τούρτα.Αφηνουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ανοίγουμε την φόρμα καλύπτουμε με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαινα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια
Στόλιζουμε με φουντούκια τριμμένα και σοκολατάκια Ferrero που έφτιαξα εγώ
Νόστιμη συνταγή από “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou
Η συνταγή για τα σοκολατάκια FERRERO ROCHER
Για το μειγμα
Θρυμματιζουμε σε μουλτι 4 σοκοφρετες με μια κουπα καβουρδισμενα φουντουκια επισης κομμενα στο μουλτι τα ανακατευουμε με ενα κουτι μερεντα 360γρ
Tα αφηνουμε 10 λεπτα στην καταψυξη και τα επλασα σε μπαλακια
Για την επικάλυψη
Λιωνουμε 2 σoκολατες γαλακτος κουβερτουρα 125 γρ η καθε μια σε μπεν μαρι, εριξα μεσα μιση κουπα τριμμενα φουντουκια 3 κουταλιες λαδι ελαφρυ
Τα βαζουμε ενα ενα μεσα στην σοκολατα και μετα τα εβαλα στο ψυγειο να παγωσουν.Επισης αντι για σοκοφρετες μπορειτε να θρυμματισετε ενα μικρο κουτι πουρακια Caprice.
Τα φουντουκια τα καβουρδισα για 5 λεπτα στο γκριλ του φουρνου
Νόστιμη συνταγή από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αλεξάνδρα Κυριάκη