Συνταγές
Πως να φτιάξετε την απόλυτη τούρτα φερέρο ροσέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
5 μεγάλα αυγά
5 κ.σ ζάχαρη
3 κ.σ αλεύρι
2 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ κακάο αγλυκο
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα
700 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για ζαχαροπλαστική
150γρ σοκολάτα κουβέρτα + 100 ml κρέμα γάλακτος( λιώνουμε μαζί)
3 κ.σ γεμάτες πραλινα φουντουκιού (Μερέντα)
3 σοκοφρετες με φουντούκι θρυμματισμένες
Για την επικάλυψη
100 γρ σοκολάτα κουβέρτουρα
70 γρ γάλα εβαπορε
1 κ.γ μέλι
150 γρ φουντούκι θρυμματισμένο
σοκολατάκια φερερο ροσε για διακόσμηση
Εκτέλεση
Ετοιμάζω το παντεσπάνι μου.
Ανακατεύω και κοσκινιζω όλα τα στερεά υλικά μου( εκτός από τη ζάχαρη) και τα αφήνω στην άκρη.
Χωρίζω κροκους και ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ βάζω τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και χτυπάω μέχρι να έχω μια ελαφριά μαρέγκα.
Προσθέτω τη ζάχαρη σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτω έναν έναν τους κρόκους.
Αφού αφρατεψει πολύ καλά το μείγμα μου σταματάω το μίξερ και με μια σπάτουλα διπλώνω τα στερεά υλικά μέσα στο μίγμα.
Βούτυρωνω ένα τσερκι 24-26 εκ. βάζω λαδόκολλα στον πάτο και γυρίζω το παντεσπάνι μου μέσα.
Ψήνω σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 το πολύ 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Αφήνω να κρυώσει και χωρίζω το παντεσπάνι σε τρείς δίσκους.
Ετοιμάζω το σιρόπι.
Βράζω ζάχαρη και νερό μέχρι να γίνει διάφανο το σιρόπι και προσθέτω το κονιάκ.
Ετοιμάζω την κρέμα.
Σε μια κούπα βάζω τα 100 ml κρέμα γάλακτος και τα βάζω στο φουρνάκι μικροκυμάτων να κάψει . Προσθέτω την κουβέρτουρα μου ψιλοκομμένη μέσα στην καυτή κρέμα γάλακτος και αφήνω ένα λεπτό μέχρι να λιώσει.
Ανακατεύω καλά να γίνει λεία η κρέμα σαν γκαναζ και να πέσει η θερμοκρασία τής.
Αφήνω στην άκρη να κρυώσει .
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα 700 γρ κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί (σαν γιαουρτι) μολις αρχίζει να πήζει δηλαδή προσθέτω συνεχίζοντας το χτύπημα τη μερέντα κι έπειτα τη σοκολάτα που λιωσαμε.
Αφού αρχίζει να κάνει κορυφές η κρέμα σταματάω το μίξερ και με μια σπάτουλα διπλώνω μέσα τις θρυμματισμένες σοκοφρετες.
Συναρμολογώ
Σε τσερκι 24-26 εκ. τοποθετώ τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι.
Ραντίζω καλά με το σιρόπι και απλώνω το 1/3 της κρέμας.
Τοποθετώ το δεύτερο δίσκο , ραντίζω με σιρόπι και απλώνω το άλλο τρίτο τής κρέμας.
Βάζω και το τελευταίο παντεσπάνι.
Ραντίζω με σιρόπι απλώνω την υπόλοιπη κρέμα και βάζω ψυγείο να σταθεί παγώσει.
Για την γκαναζ σοκολάτας (επικάλυψη)
Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα λίγο βαθύ μπολ να κάψει στο φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτω μέσα την σοκολάτα ψιλοκομμένη και το μέλι.
Αφήνω ένα λεπτό να σταθεί και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει η γκαναζ λεία.
Απλώνω πάνω στην τούρτα.
Βάζω ψυγείο να παγωσει καλά.
Ξεφορμαρω την τούρτα
Διακοσμώ περιμετρικά με ψιλοκομμένο φουντούκι και σοκολατάκια φερερο ροσε.
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.