Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Υλικά: Για το κεικ 150γρ ζάχαρη 150γρ βούτυρο 3 αυγά […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:

Για το κεικ
150γρ ζάχαρη
150γρ βούτυρο
3 αυγά
150γρ αλεύρι που φουσκώνει
1 1/2 κγ μπεικιν
1 κσ ζεστό νερό
1 κσ καφέ στιγμιαίο

Για το γλασο:
225γρ ζάχαρη άχνη
100γρ βούτυρο
1 1/2 κσ στιγμιαίο καφέ
1 κσ ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαινουμε το φούρνο στους 160°C και βουτυρωνουμε 2 ταψακια ή φόρμες 20cm.
Χτυπάμε καλα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά ένα ένα με πιρουνι και τα προσθέτουμε σταδιακ στο βούτυρο με τη ζάχαρη μαζί με 1 κουταλιά αλεύρι κάθε φορά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το μπεικιν παουντερ. Διαλύουμε το καφέ στο ζεστό νερό και το προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε και χωρίζουμε το μίγμα ίσα στις 2 φόρμες και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά.

Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το γλασο. Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη να γίνει κρέμα. Διαλύουμε το καφέ στο ζεστό νερό (προσοχη μην βάλετε πολύ νερό γιατί το γλασο θα γίνει νερουλο) και το προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε και βάζουμε το γλασο στο ψυγείο.

Δείτε επίσης  Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες τηγανιτές και ρύζι

Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τοποθετούμε το ένα κέικ σε δίσκο και βάζουμε το μισό και λίγο ακόμη γλασο. Τοποθετούμε το άλλο κέικ από πάνω και βάζουμε το υπόλοιπο γλασο.

Στολίζουμε με κόκκους καφέ ή ότι άλλο προτιμάτε!

Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Διαφήμιση