Συνταγές
Churros, μία εύκολη ισπανική συνταγή για «διαφορετικούς» λουκουμάδες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
1/2 κούπα νερό (130ml)
1/2 κούπα γάλα (130ml)
1/2 κούπα βούτυρο (113g)
1 κ.γ ζάχαρη
1/4 κ.σ αλάτι
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
4 αυγά κρύα από το ψυγείο
Για το σερβίρισμα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατεύουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε αμέσως το αλεύρι ταυτόχρονα με ένα ξύλινο κουτάλι. Μόλις ενσωματωθεί, ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς άλλα 2 λεπτά για να απελευθερωθεί επιπλέον υγρασία και μαγειρεύουμε μερικώς το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να συγκεντρωθεί σε μια μπάλα και θα σχηματιστεί μια λεπτή μεμβράνη στο κάτω μέρος του τηγανιού.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και με το μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα 2 λεπτά για να κρυώσουμε λίγο το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, προσθέτοντας 1 κάθε φορά και αφήνουμε κάθε αυγό να ενσωματωθεί πλήρως πριν προσθέσουμε το επόμενο. Χτυπάμε έως ότου η ζύμη είναι λεία και σχηματίζει μια παχιά κορδέλα όταν τραβιέται.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή θερμοκρασία.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε κορνέ με χοντρή μύτη, εγώ χρησιμοποιώ την Wilton 1M. Ρίχνουμε το ζυμάρι ζουλώντας το κορνέ και κόβοντας με ένα ψαλίδι την ζύμη να τηγανιστεί, περίπου ενάμιση λεπτό κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τα Churros σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα βουτάμε σε ένα πιάτο με ζάχαρη και κανέλα.
Βεβαίως μπορούμε να τα βουτήξουμε σε σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλας αντί για ζάχαρη-κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”