Υλικά
160 γρ. μπισκότα όρεο
75 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα μαύρης σοκολάτας:
300 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια
150 γρ. κουβερτούρα, 60% κακάο τουλάχιστον
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
300 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια
150 γρ. κουβερτούρα λευκή
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Για γαρνίρισμα:
Φλούδες, ή σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Θρυματίζουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λυωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα με έλασμα, που την έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος και πιέζουμε καλά.
Για την κρέμα μαύρης σοκολάτας, χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη. Λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί μαζί με την κρέμα και όταν μισοκρυώσει, την ανακατεύουμε στο τυρί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τη λευκή σοκολάτα, που δεν έχει ζάχαρη.
Στρώνουμε στη φόρμα πρώτα τη κρέμα μαύρης σοκολάτας, στρώνουμε από πάνω τη κρέμα άσπρης σοκολάτας και ισιώνουμε την επιφάνεια με μαχαίρι.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3- 4 ώρες, τουλάχιστον. Το ξεφορμάρουμε, το γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας και σερβίρουμε.
Σε πιο μικρή στρογγυλή φόρμα.