ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια μπισκότα digestive
120 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
70 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
3 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
100 γραμμάρια μαρμελάδα κράνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε 4 κ.σ. κρύο νερό και σκορπάμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και την αφήνουμε για 4 λεπτά. Προσθέτουμε 300 γραμμάρια βραστό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Την αφήνουμε να κρυώσει. Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Τα στρώνουμε σε μια πιατέλα με τσέρκι και τη βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα λάιμ, το γιαούρτι και το τυρί κρέμα. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η ζελατίνη. Όταν είναι έτοιμη η ζελατίνη την προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε την κρέμα στα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε απλώνοντας τη μαρμελάδα κράνο.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο https://www.kitchenqueen.gr