Συνταγές
Αυτό το κέικ κεράσι θα γίνει το αγαπημένα σου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”
ΥΛΙΚΑ:
1 φαρινα 500 γρ
250γρ Βιτάμ
2 φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι total κανονικό ή 2%
1/2 ποτήρι νερού φυσικό χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
8-10 κεράσια κομμένα στα 4 (αν θέλετε περισσότερα κεράσια μπορείτε να βάλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας σταδιακά.
Τα ρίχνουμε ένα ένα τη φορά και πριν ρίξουμε το επόμενο περιμένουμε να απορροφηθεί το προηγούμενο. Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Προσθετουμε το γιαουρτι, το χυμο και τελος τη φαρινα. Χτυπαμε λιγο ισα να ομογενοποιηθουν τα υλικα καλα. Στο τελος ριχνουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε παρα πολύ καλά βουτυρομενη φόρμα. Στο συγκεκριμένο κέικ δε την αλευρωνω για να μη φαίνονται άσπρα σημάδια όταν βγει από τη φόρμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 1 ώρα.
Όταν βγει από το φούρνο δε το βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα. Το αφήνουμε περίπου 15′-20′ και μετά το αναποδογυριζουμε σε πιατέλα! Την επόμενη μέρα είναι καλύτερο να το φάτε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”