Τηγανιτά Καλαμαράκια! Δες όλα τα μυστικά για να γίνουν πετυχημένα !
Connect with us

Συνταγές

Τηγανιτά Καλαμαράκια! Δες όλα τα μυστικά για να γίνουν πετυχημένα !

Published

on

τηγανιτά καλαμαράκια

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα τηγανιτά καλαμαράκια! Δες παρακάτω μία πετυχημένη συνταγή για το πως θα τα κάνετε πεντανόστιμα!

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια ως εξής: Τραβάμε το κεφάλι αργά προς τα έξω βγάζοντας μαζί όλα τα εντόσθια και το σακουλάκι που περιέχει το μελάνι. Βρίσκουμε το διαφανές κόκαλο στο σώμα του καλαμαριού και το τραβάμε προς τα έξω πιάνοντάς το σταθερά με τα δύο δάχτυλα.

Έπειτα, αφαιρούμε τις μεμβράνες από την εξωτερική πλευρά και τις τραβάμε. Κόβουμε με ένα μαχαίρι το κεφάλι επάνω από τα μάτια και κρατάμε για το τηγάνισμα το κομμάτι με τα πλοκάμια. Κόβουμε το υπόλοιπο σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ.

Πλένουμε τα καλαμάρια, τα στραγγίζουμε και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω να τα πιέζει για να φύγουν τα νερά. Μόλις στραγγίξουν καλά, τα σκουπίζουμε με πετσέτα, εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό τους.

Μυστικό 1
Είναι πολύ σημαντικό να είναι καλά σκουπισμένα τα καλαμαράκια και να μην έχουν υπολείμματα νερού πάνω τους για να γίνουν τραγανά. Δεν τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, γιατί κολλάει πάνω τους και δεν απορροφά τα υγρά. Πανάρουμε απαραιτήτως αλλά χωρίς να βάλουμε αλάτι μέσα στο αλεύρι.
Μυστικό 2
Το αλάτι θα βγάλει και άλλα υγρά από τα καλαμαράκια, κάτι που δεν θέλουμε να συμβεί. Σε τηγάνι με λάδι που καίει, χωρίς όμως να βγάζει καπνούς, βάζουμε τα καλαμαράκια λίγα λίγα, για 2 – 3 λεπτά (όχι περισσότερο!) χωρίς να τα γυρίζουμε. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ το καπάκι στο τηγάνισμα γιατί θα πανιάσουν.
Μυστικό 3
Το λάδι πρέπει να καλύπτει τα καλαμαράκια. Τα βάζουμε λίγα λίγα, γιατί αν βάλουμε πολλά, πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να τα τηγανίσουμε, τελικά τα βράζουμε. Μόλις αποκτήσουν χρυσοκίτρινη όψη, τα βγάζουμε. Αν τα αφήσουμε περισσότερο, θα ξεραθούν εσωτερικά και θα πανιάσουν εξωτερικά. Τα αλατίζουμε και δεν βάζουμε λεμόνι για να μην πανιάσουν.

Σε κουρκούτι
Με αλεύρι σταρένιο μαλακό (για να έχει λίγη πρωτεϊνη), με ρυζάλευρο, με καλαμποκάλευρο, με πατατάλευρο, με κορν φλάουρ, με νισεστέ ή με μίγμα των προηγούμενων και υγρό. Ή απλό νερό ή αφρίζον νερό ή μπύρα.

Το κουρκούτι ψήνεται και προστατεύει τη σάρκα σχετικά περισσότερο, όμως η υπερβολική υγρασία της σάρκας το κάνει να σκάει και να πιτσιλάει. Δίνει καλύτερο αποτέλεσμα από το απλό αλεύρωμα.

Αν είναι σκέτο νερό, προσθέστε και ούζο ή τσίπουρο – το αλκοόλ σπάει τους δεσμούς της γλουτένης και κάνει πιο τρυφερό κουρκούτι. Ή προσθέστε λίγο μπέκιν πάουντερ για να φουσκώσει το κουρκούτι.

Βάλτε παγωμένο νερό και ρυζάλευρο στο χυλό, . Αυτός ο χυλός τυλίγει τα καλαμαράκια και ψήνεται σαν δαντέλα γύρω τους.

Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό ή μυρωδικό σας αρέσει είτε για τη γεύση είτε για το χρώμα. Ο κουρκουμάς τα κάνει κίτρινα χωρίς έντονο άρωμα. Η γλυκιά πάπρικα τα κάνει κόκκινα. Το ξερό εστραγκόν δίνει εξαιρετικό άρωμα στο κουρκούτι.

ΠΑΝΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμάρια. Τα προετοιμάζουμε, με όποιο τρόπο παναρίσματος επιλέγουμε.
Απλό αλεύρωμα

Αλευρώνουμε τα καλαμάρια καλά, βάζουμε σε πιατέλα να μην ακουμπά το ένα στο άλλο και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να ζεσταθεί το λάδι. Η υγρασία που δημιουργείται βοηθά το καλαμάρι να μην στεγνώσει, ιδιαίτερα αν τα καλαμάρια είναι μικρά και τρυφερά.
Τεμπούρα ρυζάλευρου

Ενώνουμε τα υλικά σε χυλό, λίγο πριν τηγανίσουμε τα καλαμάρια. Βουτάμε τα καλαμάρια στο χυλό.Ο παγωμένος χυλός θα κάνει δαντελωτή κρούστα γύρω από το καλαμάρι, στο ψήσιμο.
Πανάρισμα καλαμποκάλευρου

Φτιάνουμε χυλό με το αλεύρι και το νερό, βουτάμε τα καλαμάρια, τινάζουμε να φύγει το περιττό υγρό και μετά πανάρουμε στο καλαμποκάλευρο. Αυτό το πανάρισμα κάνει τα πιο τρυφερά σε υφή καλαμαράκια και τα πιο χορταστικά.

ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό λάδι, ώστε τα καλαμάρια να βυθίζονται σ’αυτό. Ζεσταίνουμε στους 180-190 βαθμούς Κελσίου.

Ρίχνουμε λίγα λίγα τα καλαμαράκια, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία.

Βγάζουμε μόλις ροδίσουν. Ακουμπάμε σε σχάρα, στρωμένη με χαρτί απορροφητικό. Πασπαλίζουμε τα τηγανιτά καλαμαράκια με αλάτι και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Δες κι άλλες συνταγές για τηγανιτά καλαμαράκια!

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

σαραγλί
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

432166286 1632255603978318 5086287024138242637 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

435891095 951597246314515 1742939746968452712 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

tyropitakia
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

440589003 3780881108905131 8526755502795189406 n
Συνταγές16 λεπτά ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

440963577 1478591159761161 1303801260732591932 n
Συνταγές2 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

440172552 406268832222161 4737433451326153227 n
Συνταγές4 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

439221046 3680641592208664 6943382501553607481 n
Συνταγές6 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Αρνάκι φρικασέ
Συνταγές7 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

439895574 3732197473773363 4431067499756269189 n
Συνταγές8 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

438204942 2089856224728732 6215704342616507246 n
Συνταγές10 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

438781687 1897851570636502 4630730539001803796 n
Συνταγές24 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

440133414 10228960369826531 1343457125388605276 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

438658354 955777759288300 8821451384989650961 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

438171176 1937506040002352 1877909475322535809 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!
Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

ΑΡΝΑΚΙ ΤΥΛΙΧΤΟ
Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

438197678 25304900402457778 423526680758489844 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

18119105 1138967986230004 4333349049671937397 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

57649355 2118044975154083 601096409835372544 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

437147856 1938315829963860 225519671893452047 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

439633102 1460436074867075 2534860851481094014 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

437515873 7444297028939942 5219485790861000361 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

440402969 2120746691617269 8294024271672274047 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

437134706 1397083810964294 4428837275876949378 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

438087548 10224376673109291 1597284673643332996 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!
Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

437485180 10161072654198672 2339627814631984666 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

437741740 1930882103998079 8752890578701131122 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

438239790 976003577426419 5646475004686188352 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

439437427 1400751570597518 3019271819696901946 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά...
Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

438039278 7485875734826215 3132959939182933445 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

440748620 7438416212919972 6695056672262723531 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι