Συνταγές
Υπέροχη σοκολατένια απόλαυση!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρίνα Μπαλάσκα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μαργαρίνη
4 αβγά
1 βανίλια
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι (φαρίνα)
3/4 φλυτζάνι του τσαγιού κακάο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
για σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση
για σοκολατόπιτα:
– Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο
– Προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε και το κακάο και ανακατεύουμε
– Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά
– Από αυτό το μείγμα κρατάμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού στην άκρη
– Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας
– Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
– Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι , baking powder και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα
– Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας
– Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου (ανάλογα τον φούρνο – μετά το πρώτο τέταρτο τσεκάρουμε την πίτα τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν εχει ψηθεί μέσα)
Εκτέλεση
Για σιρόπι:
– Όσο ψήνεται η πίτα, σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη
– Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε για πέντε λεπτά
– Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το ρίχνουμε πάνω από την καυτή σοκολατόπιτα
Τέλος ρίχνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα το γλάσο (το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλυτζάνι)
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρίνα Μπαλάσκα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.