Συνταγές
Σοκολατένια απόλαυση! – Τούρτα Σεράνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
370 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 πρέζες αλάτι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
3 κ.γλ. βανίλια υγρή
120 γρ. κακάο σε σκόνη
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. και 4 κ.σ. γάλα
450 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
Για το παντεσπάνι:
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, 50 γρ. κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε 120 γρ. βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και 1 κ.γλ. υγρή βανίλια, ανακατεύοντας σε κάθε προσθήκη.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ τα μισά στερεά υλικά, 160 γρ. γάλα και τα υπόλοιπα στερεά. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου, να φουσκώσει, να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε 250 γρ. βούτυρο με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει. Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε στο αφράτο βούτυρο 400 γρ. άχνη, 70 γρ. κακάο και το αλάτι.
Χτυπάμε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά, να ομογενοποιηθούν σε κρέμα. Δυναμώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε 2 κ.γλ. υγρή βανίλια και 4 κ.σ. γάλα.
Αν θέλουμε την κρέμα πιο σφιχτή προσθέτουμε επιπλέον άχνη ή γάλα για πιο αραιή κρέμα. Εγώ έβαλα και μισό κουτάκι μερέντα.
Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”