Συνταγές
Ο κλασικός χαλβάς με πορτοκάλι και κανέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dina Doriza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι του νερού λάδι όχι γεμάτο (εγώ έβαλα Μισό ελαιόλαδο Μισό ηλιέλαιο)
1 ποτήρι του νερου σιμιγδάλι χονδρό
3/4 του ποτηριού νερου σιμιγδάλι ψιλό
1/4 του ποτηριού του νερου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη καστανή
4 ποτήρια του νερού νερό
Ξύλο κανέλας
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη το νερό κ την κανέλα να πάρει μια βράσει κ την τραβάμε από την φωτιά κ ύστερα προσθέτουμε το Ξύσμα από το πορτοκάλι.
Στην συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε τα στερεά υλικα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μία μέτρια θερμοκρασία ώστε να μην μας καεί όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή το βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία κ ανακατεύουμε μέχρι να ξεκόλλα από τα τοιχώματα
Στην συνέχεια το βάζουμε στην φόρμα μας.
Η Συνταγή είναι από Dina Doriza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για χαλβά με κουβερτούρα !!!
Δοκιμάστε τον κι έτσι !!
Υλικά
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια νερό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κουβερτούρα.
Εκτέλεση
Φτιάχνω το σιρόπι το αφήνω να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτω την κουβερτούρα να λιώσει.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζω το λάδι και το σιμιγδάλι ανακατεύω για 5 με 6 λεπτά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Έπειτα ρίχνω το σιρόπι και ανακατεύω ως που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα – έτοιμο!!!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ