Συνταγές
Χυλωμένη και πεντανόστιμη .. ήρθε η ώρα για μια τρομερή φασολάδα για να ζεσταθούμε και να την απολαύσουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Despina Kotsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φασόλια ξερά (τα δικά μου είναι βανίλιες Φενεού)
3-4 καρότα σε καρεδάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια
1 μικρή ρίζα σέλινο ψιλοκομμένη
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 μεγάλη κουτ.σούπας πελτέ
1 κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά και λίγη καυτερή
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο
Νερό ή ζωμός από βραστό μοσχαράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Το πρηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασολάκια μας σε νερό, να τα καλύπτει. Την επομένη, πετάμε όσο νερό έμεινε, τα βάζουμε στη χύτρα, βράζουμε για λίγο ή με νεράκι ή εάν έχουμε με ζωμό από βρασμένο μοσχαράκι και ξαφρίζουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε μέσα στη χύτρα όλα τα υπόλοιπα υλικά (δεν τσιγαρίζω τίποτα προσωπικά), την κλείνουμε και βράζουμε για 25-35 λεπτά ανάλογα με την ποιότητα των φασολιών μας
Ανοίγουμε τη χύτρα, βράζουμε ακόμα λίγο για να χυλώσει όμορφα το φαγητό μας και…απολαμβάνουμε συνοδεία τουρσιού, πολίτικης σαλάτας, παστού ψαριού και τσίπουρου
Νόστιμη συνταγή από “Despina Kotsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δοκίμασε άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πατατόσουπα
Υλικά
4 πατάτες μεγάλες
4 πράσα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 ντομάτα
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Λίγο λεμόνι
Για τα κρουτον
1 σκελίδα σκόρδο
4 φέτες μπέικον
4 φέτες ψωμί σε κύβους
Αλάτι, ρίγανη
Εκτέλεση
1.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο, τα πράσα και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες, την πιπεριά, την ντομάτα , αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αν θέλουμε δοκιμάζουμε και ρίχνουμε λίγο λεμόνι.
2.Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μπέικον να μαραθεί, όχι να καεί. Το βγάζουμε και ρίχνουμε το ψωμί, τη σκελίδα σκόρδου τριμμένη, αλάτι, πιπέρι ρίγανη.
3. Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα, προσθέτουμε λίγο ψωμί και μπέικον και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.