Συνταγές
Ότι καλύτερο σε τηγανίτα
Η εκτέλεση της συνταγής είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΆ
400ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ. Γ.Ο.Χ
200ΓΡ ΓΙΑΟΎΡΤΙ
100ΓΡ ΝΕΡΌ
20ΓΡ ΜΠΕΙΚΙΝ
1ΚΓ ΑΛΆΤΙ
200ΓΡ ΤΥΡΊ ΦΈΤΑ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΎΡΤΙ ΤΟ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ
ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΆΛΑΤΙ. ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΕ ΈΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΈΤΑ ΤΡΙΜΕΝΗ..
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΊΓΜΑ ΚΑΙ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΊΤΣΕΣ 100ΓΡ ΠΕΡΊΠΟΥ..
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΊ ΟΧΙ ΝΑ ΚΆΨΕΙ..
ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟ ΦΙΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΛΑΣΤΗ..ΤΗΓΑΝΊΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΙΓΑΝΉ ΦΩΤΙΆ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΏΜΑ…
Η Συνταγή είναι από Panagiotis Papadakis .
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μεγάλη τηγανίτα με μπανάνα για πρωινό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε μικρά κομμάτια βούτυρο, , σκορπάμε 2-3 κουταλιές ζάχαρη και ροδελες απο 2 μπανάνες.
Περιχύνουμε απο πάνω το μείγμα:
ΥΛΙΚΑ
1 αυγό
60-80 γρ ζάχαρη
150 γάλα
150 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
60 γρ βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκεπάζουμε με ενα καπάκι και οταν ψηθεί απο την μια μεριά και έχει στεγνώσει η επιφάνεια τότε την γυρίζουμε απο την άλλη να ροδίσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”