Συνταγές
Γεύση συναρπαστική – ωτία και τσουρέκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Kiki Maxairidou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προζύμι:
200γρ νωπή μαγιά 800ml νερό λίγο αλεύρι λίγο ζάχαρη
Ζυμάρι:
6αυγα,1200γρ ζάχαρη,400mlσπορελαιο
400ml βούτυρο λιωμενο αγελαδινό,4κ.γ.μαχλεπι,2 πορτοκάλια(ξύσμα κ χυμό),
1/2 φακελάκι μαστίχα Χίου,1 μπεικιν,
400ml γάλα φρέσκο,3κιλα αλεύρι Robin Hood,λίγο αλάτι,2 βανίλιες,1ζαχαρουχο
Ψήσιμο στους 170* πανω-κατω με αερα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πιάνουμε το προζύμι κ το αφήνουμε να φουσκώσει.Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με το μίξερ να φουσκώσουν κ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα μαζί με το ζαχαρούχο Μετα βάζουμε τα στερεά υλικά αλεύρι,βανίλιες,μπεκιν, αλάτι,τα πορτοκάλια κ στο τέλος βάζουμε το λάδι
Αφήνουμε να ξεκουραστεί κόβουμε σε μπάλες κάνουμε λωρίδες πλάθουμε πλεξούδες αφήνουμε να ξεκουραστούν
Αλοιφουμε με αυγό κ ψήνουμε
Ωτία(ποντιακα αυτια)4αυγα 1κεσεδακι αγελαδινο γιαουρτι με πετσα 1 κεσεδακι γαλα 2 κεσεδακια ζαχαρη
1κεσεδακι λαδι 1 μπεικιν 1/2 κγ σοδα φαγητου 1/2κγ αλατι 2βανιλιες 1φλ.καφε κονιακ 2 πορτοκαλια 1φαριναπ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη,στην συνέχεια το γιαούρτι,το γάλα,το αλεύρι με το μπεικιν,το αλάτι, τις βανιλιες κ τέλος στιβουμε τα πορτοκάλια κ ρίχνουμε μέσα την σόδα να αφρίσει κ το ρίχνουμε στην ζύμη
Στο τέλος βάζουμε το κονιάκ συμφωνούμε κόβουμε σε μπάλες, ξεκούραση, άνοιγμα, κόβουμε μπακλαβαδωτά κάνουμε μια τρύπα στην μέση με την μύτη του μαχαιριού κ περνάμε την μια άκρη μέσα από την τρύπα για να βγει από την άλλη μεριά.Τηγανιζουμε κ βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν το περιττό λάδι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Kiki Maxairidou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”