Συνταγές
Ωραιότατο και πεντανόστιμο σπετσοφάι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 χωριατικα λουκανικα
4 πιπεριές κόκκινες
4 πιπεριές πράσινες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1σκ σκόρδο
ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασι
2 ντομάτες στον τρίφτη
1κ.γ πάπρικα
1/2 πιπεριτσα καυτερή
1 κ.σ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρω με λίγο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο προσθέτω και τις πιπεριές να σωταριστούν και αυτές σβήνω με το κρασί
αφήνω να εξατμιστεί λίγο προσθέτω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι την καυτερή πιπερίτσα την πάπρικα και τον πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτ νερό.
Αφήνω να πάρουν μια βράση.Σε ένα τηγάνι τηγανίζω λίγο το λουκάνικο και μετά το προσθέτω στην κατσαρόλα και αφήνω να βράσουν ολα μαζι και να μελωσει η σαλτσα.
Αν χρειαστεί προσθέτω ενδιάμεσα λίγο ζεστό νερό
Έτριψα και λιγη φετουλα απο πανω
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις υπέροχο καλοφτιαγμενο και λαχταριστό φαγάκι – καγιανάς με χωριάτικο λουκάνικο
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 μέτριες ντομάτες καλά ώριμες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καλό χωριάτικο λουκάνικο
3 αυγα
1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο μπελτέ
Ελαιόλαδο αλάτι κ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι σας και τσιγαρίστε λίγο το λουκάνικο πρώτα!!Βγάλτε το κ βάλτε το σε ένα πιάτο κ μέσα στο ίδιο λάδι τσιγαρίστε λίγο το κρεμμύδι
Προσθέστε την ντομάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη κ αφήστε να φύγουν τα υγρά της, προσθέστε κ μια κουταλιά μπελτέ για να κάνει ωραίο χρώμα ο καγιανάς μας και να έχει περισσότερη γεύση ..όταν φύγουν όλα τα υγρά προσθέστε τα αυγά και αφήστε μέχρι να γίνουν .
Προσθέστε λίγο αλάτι κ πιπέρι
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.