Συνταγές
Ωραιότατο γλυκό του κουταλιού αχλάδι
Η Συνταγή είναι από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
2.200 γρ αχλάδια
2 κιλά ζάχαρη
1.600 μλ νερό
Φύλλα αρμπαρόριζα
4 σταγόνες χρωμα ζαχαροπλαστικής
Γαρυφαλο καραφάκια
Μύγδαλα
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα καθάριζουμε και τα έβαλα σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν .
Βαζουμε την ζάχαρη, το νερό, 4 σταγόνες χρωμα κίτρινο
( την περασμένη φορά είχα βάλει πράσινο χρωμα) και αμπαρόριζα να βράσουν 4 λεπτά αφου πήραν βράση.
Βάζουμε τα αχλαδακια να νουμε σα όλη νύχτα.
Σήμερα βγαζουμε με προσοχή τα αχλαδακια , βαζουμε φρέσκα φύλλα αμπαρόριζα και τα γαρυφαλα καρφακια.
Να βράσει το σιρόπι και να δέσει .
Βάζουμε τα αχλαδακια να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι, βγάζουμε την αρμπαρόριζα . Βάζουμε μια χούφτα μύγδαλα ασπρισμένα ( τα καβούρντισα και λίγο) και το σβηνουμε .
Βάζουμε μια κουταλιά χυμό λεμόνι και το σκέπαζουμε με καθαρή πετσέτα να πάρει τους ατμούς!
Η Συνταγή είναι από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Φοβερή μαρμελάδα με αχλάδι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”
Υλικά
1 1/4 (1,25)κιλά αχλάδια
1 κιλό ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα και τα κουκούτσια.
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό να βράσουν,μέχρις ότου να λιώσουν.
Τα περνάμε με το ραβδομπλένταιρ ή αν δεν έχουμε τα λιώνουμε εντελώς με το εργαλείο του πουρέ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.Αυτό το διαπιστώνουμε εάν στην πλάτη της κουτάλας σχηματίζονται στερεά κομμάτια.
Πριν το τέλος προσθέτουμε και το χυμό από το λεμόνι,αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και τραβάμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρις ότου κρυώσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιάννης Αραμπατζής-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”