Γλυκα
Ωραιότατες δίπλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1κιλο αλεύρι
5 αυγά
Μισο ποτ.πορτοκ χυμο+ λιγο ξυσμα
2 βανιλιες
Λιγο μπεικιν(μισο κ.γλ.)
Λιγο αλατι
1κ.σ.ζαχαρη
3κ.σ.λαδι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζι…μια σφιχτη ζύμη…αφήνουμε 1 ωρα ….ανοιγουμε φυλλο( οχι λεπτο) κοβουμε και τηγανίζουμε…βουταμε στο σιρόπι
Σιρόπι
1κουπα τσ.ζαχαρη
1κουπα τσ.νερό
1κουπ.μελι…
Νόστιμη συνταγή από ” Ρουλα Λυρου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανες, όμορφα φτιαγμένες μανιάτικες δίπλες !.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Konstantina Balafuti Menarin-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Λίτσα Σκαρμούτσου-Βαλαβάνη”
Υλικά
5 αυγά
500 γρ.μαλακό η γ.ο.χ…έβαλα Κούλα (οσο πάρει να γινει η ζύμη μαλακιά…μου έμειναν 50 γρ.)
στην μύτη ενος κ.γ σόδα διαλυμένη σε 1 κ.σ .χυμό λεμονιού.
1 κ.γ.ζαχαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγγα…ρίχνουμε τους κρόκους..συνεχιζουμε το χτύπημα..τη ζάχαρη…τη σοδα με το λεμόνι, την βανίλια και τελευταία το αλευρι με το λάδι. Χωρίζουμε τη ζυμη στα τρια και αφηνουμε να ξεκουραστούν μισή ώρα.
Ανοιγουμε τα φύλλα..κοβουμε τα γυρω να γινει τετραγωνο το φυλλο και κοβουμε σε λωριδες.Τηγανιζουμε σε καυτο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι..(πηρε ενα λιτρο λαδι). Αφηνουμε να στραγγισουν ..Βαζουμε σε κατσαρόλα 1 κιλο μέλι θυμαρίσιο και μισο ποτηρι νερό, ζεσταινουμε, βουταμε τις διπλες στο μελι και πασπαλιζουμε με ψιλοκομμενο καρυδι και κανελα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Konstantina Balafuti Menarin-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Λίτσα Σκαρμούτσου-Βαλαβάνη”