Συνταγές
Ωραιότατα κουλουράκια για τον καφέ – αγαπημένα και πανέμορφα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Το ποτήρι παίρνει 300 γρ
200 γρ λάδι ελαιόλαδο
100 γρ ηλιέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη εγώ δεν το βάζω γεμάτο
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι
2 βανιλιες
Τα χτυπάω λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι και 50 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 500 γρ για όλες τις χρήσεις και ένα κουταλάκι του γλυκού μπαικιν παουντερ
Και 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Κόβουμε το ζυμάρι σε ισόποσα κομμάτια και φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε .
Ψήνουμε αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα με την κουζίνα σας.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για κουλούρια βουτύρου ή αλλιώς Σμυρνέικα
Υλικά
3 ½ κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες σπορέλαιο
750 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κούπα κονιάκ
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
2 κρόκους αβγών
1 κιλό φρέσκο βούτυρο (κατά προτίμηση brenda)
40 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 βανίλιες
1κρόκο αβγού (χτυπημένο με λίγο γάλα, για το άλειμμα)
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε το βούτυρο με τη βοήθεια ενός μίξερ, αφού μαλακώσει προσθέτουμε το σπορέλαιο, κάθε φορά που προσθέτουμε ένα από τα υλικά στο μείγμα, χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά περίπου, στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το γάλα, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, τις βανίλιες, το μπέικιν και τέλος το αλεύρι (το προσθέτουμε διαδοχικά).
Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιόμορφη και αφράτη.
Πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια. Αλείφουμε την επιφάνεια τους με τον κρόκο αβγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 με 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουν ροδοκόκκινο χρώμα.