Συνταγές
Εύκολος και πολύ ωραίος κορμός με πάστα ταψιού
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,100 γρ άχνη ζαχαρη,250 γρ βιταμ,4 κ.σ.κακαο,1 φλ. του ελληνικού καφέ κονιακ,200ml γάλα φρέσκο
Βάζουμε στο μπολ βιτάμ- άχνη, κακάο και τα δουλεύουμε 5 λεπτά. Ρίχνουμε το κονιάκ. Βουτώντας τα μπισκότα στο γάλα τα σπάμε μέσα στο μίγμα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βάζουμε το μίγμα στο ταψί(30χ27) και το ισιώνουμε
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε 2 μορφατ μεταλλικά κουτιά με 1 ζαχαρούχο γάλα(400γρ)
Την απλώνουμε απαλά πάνω στο γλυκό. Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε στην κατσαρόλι στην εστία στο χαμηλό 250 γρ κρεμά γάλακτος να. Ζεσταθεί. Σπάμε μέσα 250 γρ κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. Βιτάμ. Ανακατεύουμε συνέχεια κατά διαστήματα μέχρι να κρυώσει. Βγάζουμε το κρύο γλυκό και ρίχνουμε απαλά το γλάσσο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”