Γλυκα
Πολύ ωραία ρολάκια κανέλας που με την κρέμα τυριού από πάνω γίνονται φανταστικά
Πρέπει να είναι η πιο σωστή και τέλεια συνταγή για ρολάκια κανέλας.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για τη ζύμη
220 γάλα χλιαρό
1 φάκελο μαγιά ή 30 γρ.νωπή
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη
1 τσιμπιά αλάτι
5 κουταλιές βούτυρο μαλακό
600 γρ.αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ή για όλες τις χρήσεις αλεύρι
για τη γέμιση
3 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
κανέλα
για την άσπρη σάλτσα
4 κουταλιές βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ
1 βανιλέτα φάκελο ή 2 βανίλιες
100 γρ.τυρί κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την ζάχαρι, το βούτυρο, τα αυγά, και ανακατεύουμε για λίγο.
Συμπληρώνουμε το γάλα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να έχουμε μία ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε σε μία λεκάνη. Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μετά από τη 1 ώρα, βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την πλάθουμε. Με τον πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
Αφού ανοίξουμε το φύλλο στις κατάλληλες διαστάσεις, το αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρι και κανέλα.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
Με το μαχαίρι, κόβουμε το ρολό σε κομμάτια, τα βάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 1 ώρα αφού τα καλύψουμε με μεμβράνη.
Κατόπιν, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Βάζουμε στο multi τη ζάχαρι άχνη, το βούτυρο, το τυρί κρέμα, την κανέλα και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
Μετά το ψήσιμο, βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και ρίχνουμε με το κουτάλι ποσότητα από την κρέμα.
Δες αναλυτικά όλη την διαδικασία για το πως να φτιάξεις την συνταγή:
Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ρολάκια κανέλας είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού Κάνε εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!