Συνταγές
Ωραία έγινε η ψαρόσουπα με ολόφρεσκα ψάρια και λαχανικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε νερο στην κατσαρολα μαζι με αλατι ,λιγο λαδι και μολις παρει βραση ριχνουμε το ψαρι. Βραζουμε για 20 λεπτα. Βγαζουμε το ψαρι σε πιατελα και ριχνουμε στο νερο ενα κρεμμυδι ολοκληρο, καροτα ολοκληρα, σελινο και βραζουμε για 15 λεπτα.
Στην συνεχεια προσθετουμε τις πατατες, δυο κολοκυθια, μια μεγαλη πιπερια κοκκινη, κολοκυθα κιτρινη ,ντοματες και αλατι. Μολις βρασουν τα λαχανικα τα βγαζουμε σε πιατελα και σουρωνουμε τον ζωμο
Βαζουμε στο μουλτι το κρεμμυδι, τις ντοματες, τα κολοκυθια, την κολοκυθα, ενα καροτο, μια πατατα και πολτοποιουμε. Ριχνουμε τον πολτο στον ζωμο ,λιγο νερο και μολις βρασει ριχνουμε ρυζι ή πεπονακι για να κανουμε την σουπα
Καθαριζουμε το ψαρι απο τα κοκκαλα και το βαζουμε σε πιατελα, βαζουμε και τα υπολοιπα λαχανικα κομμενα. Σε μπωλ βαζουμε χυμο λεμονιου, λαδι ,ριγανη ή μαιντανο και χτυπαμε. Περιχυνουμε υο ψαρι με τα λαχανικα
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ωραίοτατο καλοφτιαγμένο και νόστιμο φαγητό – σαρδέλες στο φούρνο πλακί με πατατούλες
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σαρδέλες
2 πατάτες
5 ντομάτες ώριμες πομοντορο
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σ’ένα ταψάκι βάζουμε λίγο λάδι κάτω..Από πάνω κομμένες πατάτες λεπτές όπως για το τηγάνι….Από πάνω κομμένες φέτες κρεμυδιου…σκόρδου και ντομάτας.
Στη συνέχεια από πάνω στρωμένες ΣΑΡΔΈΛΕΣ…ξανά από πάνω κομμένα κρεμμύδια σκόρδα ντομάτες κομμένες και ξεφλουδισμενες
Και ξανά επί πλέον τις υπόλοιπες σαρδέλες
Στα πλαϊνά του ταψιού έβαλα κομμένες ντομάτες..έριξα το λάδι ελάχιστο νερό και τις έψησα στο φούρνο στους 200° για 70′..Αυτό εξαρτάται και από τη δύναμη του φούρνου σας
Όλα πρώτα τα είχα αλατοπιπερωσει
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.