Συνταγές
Μοσχομύρισε ο τόπος!!!!! Ψωμί της γάστρας χωρίς ζύμωμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 μαγιά εγώ έβαλα 1 κυβακι νωπή
680ml νερό
1κ.σ αλάτι
1κ.γ ζάχαρη
3κ.σ λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε μια λεκανιτσα βάζουμε το νερό χλιαρό με την μαγιά και την ζαχαρη και ανακατέυουμε να διαλυθεί αφήνουμε 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι και το λαδι και ανακατευουμε με μια ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθουν. Σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνω 2 ώρες να ανέβει.
Βαζουμε αλευρι στον πάγκο της κουζίνας ριχνουμε την ζύμη και κάνω διπλώματα το χωρίζουμε στην μέση κάνω δύο φρατζόλες τα βάζουμε στην γάστρα που την έχουμε προθερμάνει
ψήνουμε περίπου 30 λεπτά στους 220 βαθμούς με κλειστό καπάκι και άλλα δέκα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας με ανοιχτό καπάκι να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!