Ξεχωριστα
Η πιο εύκολη συνταγή για ψωμί μαλακό σαν βαμβάκι
Εξαιρετικο ψωμί και πολύ αφράτο, ίσως το καλύτερο που έχουμε φτιάξει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
40 γρ. ζάχαρη
200 ml. γάλα χλιαρό
1 αυγό
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
7 γρ. αλάτι
45 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρι σε ένα μπωλ με το χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύουμε και σταδιακά ανακατεύοντας προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Μετά από λίγο και ενώ έχει σχηματιστεί η ζύμη, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μετά από αυτά τα 30 λεπτά, βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την πλάθουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Μετά από τον χρόνο αυτό, βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την πλάθουμε. Καλύπτουμε ξανά και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα, τα οποία διπλώνουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ορθογώνια φόρμα και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη, τα αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν.
Κατόπιν, τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Το ψωμί είναι έτοιμο!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics