Συνταγές
Ψωμάκι χωρίς καθόλου ζύμωμα, αργής ωρίμανσης! Τελειο σπιτικό ψωμί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εγινε τέλειο, μυρωδάτο, λες και έγινε με προζύμη!
Η συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε για ένα ψωμάκι 500 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι, 1 κουταλάκι ξερή μαγιά, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλάτι.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε 360 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κτσ. λάδι, 1 κτσ. λευκό ξύδι, και με την ανάποδη πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας, ανακατεύουμε γύρω- γύρω μέχρι να γίνει μια μάζα το νερό με το αλεύρι.
Ολη την διαδικασία την κάνουμε σε μια μέτρια λεκανίτσα βραδυνή ώρα για να μείνει τουλάχιστον 12 ώρες να φουσκώσει! Βασικά δεν φουσκώνει πάρα πολύ, παρακάνει φουσκάλες όπως το προζύμη! Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε όλη νύχτα να γίνει η ζύμωση.
Μετά τις 12 ώρες την επόμενη μέρα, αδειάζουμε το μίγμα σε ελαφρώς λαδωμένη φόρμα, και αφήνουμε σκεπασμένη για 5-10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Το ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια, και αν θέλουμε, βάζουμε επάνω πριν το ψήσιμο σουσάμι ή μαυροσούσαμο! Μόλις το ξεφουρνίσουμε, το βγάζουμε επάνω σε μια πετσέτα ή ξύλινο δίσκο κοπής και σκεπάζουμε με πετσετούλα.
Αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο επάνω! Αύριο θα κάνω τέσσερα ψωμάκια.
Η συνταγή είναι από Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!