Ορεκτικα
Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι για πρωτότυπα ψωμάκια – μπαστούνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα μαγικό αποτέλεσμα που θα τα φτιάξουμε οπωσδήποτε – ψωμάκια που μ ένα κομμάτι κασέρι είναι τέλειο σνακ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
για τη ζύμη
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-1 κουταλιά ζάχαρη
-250 ml. γάλα χλιαρό
-50 ml. λάδι
-100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-1 κουταλάκι αλάτι
για το άλειμα
-2 κουταλάκια αλεύρι
-1 κουταλάκι αλάτι
-7 κουταλιές νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας σε ένα μπωλ με το σύρμα τη ζάχαρι, τη μαγιά και το γάλα.
Συνεχίζουμε με 2 κτσ. αλεύρι.
Προσθέτουμε στο μίγμα το λάδι και το γιαούρτι, ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε στο μπωλ το μισό από το αλεύρι, και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Σταδιακά, συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τα χέρια έως ότου η ζύμη να είναι έτοιμη.
Την λαδώνουμε ελαφρώς, την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπωλ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 45 λεπτά.
Κατόπιν, την ανοίγουμε σε ρολό και την κόβουμε σε 9 ίσα κομμάτια.
Ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλο με τα χέρια μας, τα τυλίγουμε σε μορφή κορδονιού, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με πινέλο και λάδι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 10 λεπτά.
Φτιάχνουμε το άλειμα, ανακατεύοντας τα υλικά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Πασπαλίζουμε με το άλειμα και πινέλο.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως ότου να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και λαδώνουμε ελαφρώς.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “ψωμάκια ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics