Συνταγές
Χωριάτικη σαλάτα ψητή στην λαδόκολλα – αγαπημένη παραδοσιακή ελληνική σαλάτα
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
5 ντομάτες ξεφλουδισμένες με μαχαίρι (σαν φρούτο) και ξεσποριασμένες
2 πιπεριές μεγάλες ξεσποριασμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες – έβαλα μια πράσινη και μια κόκκινη γλυκιά
2 κρεμμύδια μεγάλα γλυκά κόκκινα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
5 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα κομμένες στην μέση
4 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
200 γραμ. φέτα σε πλάκα
Ανθό αλατιού η αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρέσκο τριμμένο από μύλο
Μπούκοβο καυτερό σε νιφάδες τριμμένο από μύλο
Βαλσαμικό ξύδι σε κρέμα – έβαλα με στέβια
Ελαιόλαδο
1 λαδόκολλα
1 ταψί
Εκτέλεση
Προ-θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα.
Αραδιάζουμε επάνω στην λαδόκολλα όλα τα λαχανικά ακτινωτά, τα σκόρδα τα κρύβουμε κάτω από τις ντομάτες.
Βάζουμε την φέτα στην μέση, και τρίβουμε στην επιφάνεια της, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι.
Αλατίζουμε όλα τα λαχανικά, αποφεύγοντας την φέτα, και τρίβουμε λίγο πιπέρι.- μόνο το μαύρο
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, σκορπάμε επάνω στην σαλάτα τα κλωναράκια δεντρολίβανου, και ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά.
Ξεφουρνίζοντας μεταφέρουμε την σαλάτα σε πιατέλα η ότι άλλο διαθέτουμε, ραντίζουμε όλη την επιφάνεια ξανά με ελαιόλαδο, και με την κρέμα Βαλσάμικο.
Σερβίρουμε κατευθείαν.
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!