Συνταγές
Χωρίς πολλά υλικά κουλουράκια αρωματικά, δίχως κόπο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
325 γρ. βούτυρο, (έβαλα Κερκύρας)
325 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
20 γρ. κονιάκ
2 βανίλιες
1 κτγ. ανθόνερο
100 γρ. γάλα
1 κτγ. σόδα κοφτό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
890 γρ. αλεύρι γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα με το μίξερ χειρός τα υλικά μου με την σειρά που τα γράφω και έριξα λίγο- λίγο το αλεύρι κοσκινησμένο.
Στο τέλος ζυμώνοντας με το χέρι μου μέχρι που έγινε μια απαλή ζύμη.
Εψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 λεπτά περίπου.
Έγιναν πολύ αφράτα και από άρωμα, (σκίζουν).
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Κουλουράκια μήλου με κανέλα… για να μοσχομυρίσει το σπίτι όλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώτα Σταθοπούλου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο multi πολτοποιούμε 2 μήλα μαζί με ένα ποτηράκι σφηνάκι, (1/2 νερό, 1/2 τσίπουρο), (ή αλλιώς κονιάκ).
Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε τον πολτό, μια κουταλιά της σούπας κανέλα, τρεις βανίλιες, λίγα τριμμένα καρύδια, μία κούπα λάδι, μια κούπα ζάχαρη, ένα φακελάκι μπέικιν, λιγότερο από ένα κιλό αλεύρι, (να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας) .
Σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα στους 175° για 22 λεπτά περίπου. (Μετά τα 18 λεπτά τα κοιτάμε συνέχεια).
Τα μισά τα πασπάλισα με ζάχαρη άχνη και τα άλλα μισά με σουσάμι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιώτα Σταθοπούλου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”