Συνταγές
Χρυσαφένια και αφράτα πιροσκί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Anna Lampropouloy- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
600 – 700γρ.αλευρι για τσουρέκια 400γρ χλιαρό νερό ή γάλα 2 φακελάκια μαγιά 5κ.σ.ηλιελαιο 1κ.σ.ζαχαρη 1κ. σ. αλάτι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΒΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΈΣΕΙ.
ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΑΤΑΤΑ:
Βράζουμε 3 πατάτες ρίχνουμε αλάτι και δενδρολίβανο μέσα στην κατσαρόλα. Τις βράζουμε πολύ καλά. Παράλληλα ψιλοκόβουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην πάρει σκούρο χρώμα. Όταν γίνει το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε 3κ.σ.φρεσκο κρεμμυδάκι δυόσμο πάπρικα καπνιστή μπούκοβο καυτερό. Όταν βράσουμε οι πατάτες τις πολτοποιούμε και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγη τριμμένη μοτσαρέλα. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σέ ένα μπολ βάζουμε το γάλα ή το νερό την ζάχαρη την μαγιά. Τα ανακατεύουμε σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε έως ότου φουσκώσει. Μετά ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι το ανακατεύουμε το ζυμώνουμε και λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο το ζυμώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο ΟΛΗ την νύχτα.
Το βράδυ έφτιαξα και την γέμιση.
Την άλλη μέρα λαδώνουμε τα χέρια μας και κόβουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού.
Τα αφήνουμε λίγο σκεπασμένα. Μετά παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε με τα χέρια. Βάζουμε μέσα ανάλογη γέμιση τα κλείνουμε . Τα σκεπάζουμε για 15’και μετά τα τηγανίζουμε σέ αρκετό ηλιέλαιο. Σε μέτρια φωτιά. Τα βγάζουμε τα αφήνουμε λίγο σε χαρτί κουζίνας. Και είναι έτοιμα.
Μην ψάχνεις αλλού την επόμενη συνταγή. ΔΕΣ ΕΔΩ τις πιο νόστιμες συνταγές για πιροσκί. Καλή σας όρεξη!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Anna Lampropouloy- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”