Συνταγές
Γλυκό με μπανάνα και χουρμάδες, χωρίς ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Alex Foukas- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη
80 γρ. cranberries
70 γρ. λάδι καρύδας
Για την κρέμα:
300 γρ. χουρμάδες
800 ml κρέμα καρύδας σε κονσέρβα
40 γρ. κορν φλαουερ
1 κ.γ. βανίλια
Για το σερβίρισμα:
3 μεσαίες μπανάνες
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
3 ασπράδια από μεσαία αυγά
1 βανίλια
50 γρ. Μέλι
Εκτέλεση:
Για την βάση:
Σε ένα multi ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα, τα cranberries και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν τρήμα
Σε ένα μπρίκι βάζουμε μέσα το λάδι καρύδας, το λιώνουμε, το προσθέτουμε μέσα στα μπισκότα μας και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί
Σε ένα ταψί 26 εκ. βάζουμε μια στρογγυλή λαδόκολλα στον κάτω μέρος, αδειάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα από πάνω και πατάμε καλά με ένα κουτάλι ή ένα ποτήρι έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την βάση μας
Τοποθετούμε για 15-30 λεπτά στην κατάψυξη να σφίξει
Για τους χουρμάδες:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μέσα τους χουρμάδες, τα 700 ml από την κρέμα μας, τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά να μαλακώσουν οι χουρμάδες και να χάσει λίγο υγρασία η κρέμα μας
Σε ένα άλλο μπολάκι προσθέτουμε μέσα την υπόλοιπη κρέμα μας, το κορν φλάουερ, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά να σπάσουν οι σβόλοι
Μόλις περάσουν τα 15-20 λεπτά, με ένα ράβδο-μπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα, προσθέτουμε μέσα την υπόλοιπη κρέμα μας και αφήνουμε στο μάτι για άλλα 3-4 λεπτά να σφίξει, ανακατεύοντας συνεχώς
Αφαιρούμε από το μάτι, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα μας, απλώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στο ψυγείο για 1½ ώρα να σφίξει
Για το σερβίρισμα:
Κόβουμε τις μπανάνες σε χοντρά κομμάτια, ρίχνουμε πάνω το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και στρώνουμε πάνω από την κρέμα μας ομοιόμορφα
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια μας, την βανίλια και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σφίξουν τα αυγά και να σχηματιστεί μια μαρέγκα
Προσθέτουμε το μέλι, χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα και ρίχνουμε την μαρέγκα πάνω από τις μπανάνες μας
Με ένα φλόγιστρο καίμε την μαρέγκα ώστε να πάρει ωραίο χρώμα, αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε
Tips:
Το χυμό λεμονιού τον ρίχνουμε για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες μας
Μπορείτε να ζεστάνετε ελαφρώς το μέλι για να το χειριστείτε πιο εύκολα
Άμα επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε 70 γρ. άχνη στην μαρέγκα ή να αντικαταστήσετε με 200 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος
Καλή όρεξη σε όσους την δοκιμάσουν! Αν ψάχνετε και άλλες συνταγές με χουρμάδες, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Alex Foukas- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”