Συνταγές
Πω πω φίλοι μου νοστιμιά – εξαιρετικές χορτόπιτες με υπέροχα υλικά σε εύκολη εκτέλεση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
(Για 5 ταψάκια)
5 Ταψάκια των 26cm
900 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ. Εγώ χρησιμοποιώ ΚΟΥΛΑ
1.5 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμμάρια περίπου χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη κοσκινιζουμε το αλεύρι.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι
Το τρίβουμε με τα δύο Μας χέρια, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε το ξύδι και το φακελάκι τη μαγιά ανακατεύουμε, και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζημώνοντας, Μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Έπειτα τη βάζουμε στο πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Θέλουμε μια ζύμη με απαλή υφή.
Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, εκτός ψυγείου.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
Τα 5 μπαλάκια να είναι λίγο πιο μεγάλα από τα άλλα Γιατί θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του ταψιού και θα πρέπει να αγκαλιάσουν και τα επάνω φύλλα.
ΥΛΙΚΆ ΓΈΜΙΣΗΣ
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό πράσα
2 ματσάκια καυκαλήθρες
2 ματσάκια μυρώνια
2 ματσάκια άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
3 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι
1 σφηνάκι περίπου ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε ,πλένουμε και κόβουμε όλο το σπανάκι, κόβουμε ροδέλες μικρές τα πράσα, τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,ολα τα μυρωδικά και τα στεγνώνω αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο και τα τρίβουμε πολύ καλά
Ζυγιζουμε τη γέμιση και τη χωρίζουμε σε 5 ισα μερη, για να τη προσθέσουμε στα 5 ταψάκια μας.
Σε κάθε ταψάκι προσθέτουμε και 250γρ φέτα, βάζουμε πχ ΔΩΔΏΝΗ.
Τα φτιάχνουμε σε μικρά ταψάκια , τα βάζουμε στη κατάψυξη τα υπόλοιπα, κι έτσι έχουμε πάντα έτοιμα για να ψήσουμε οπότε θέλουμε
Ψήσιμο πάντα στο κάτω μέρος του φούρνου, καλά προθερμασμενος στους 200° πάνω κάτω για περίπου 1ώρα.
Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει να το φτιάξει! Καλή σας απόλαυση..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”