Συνταγές
Λαχταριστή λαχταριστή χορτόπιτα με ανθότυρο
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
500-550 γρ αλευρι
1 ποτηρι χλιαρό νερό περίπου
1/2 ποτ κρασιού λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλατι
Για την γέμιση
1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμενο σε χοντρα κομμάτια
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο ψιλοκομμενο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Λαπατα σέσκουλα μυρωνια
200 γρ ανθοτυρο
Αλατι πιπερι
Λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βάζουμε το αλέυρι το αλατι και το λαδι και το ανακατέυουμε με τα χερια να γινει σαν ψίχουλα για να αποροφηθει καλά το λάδι! Μετά προσθετουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μεχρι να εχω ενα ζυμαρακι μετριο που να μην κολαει στα χέρια
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί!χωρίζουμε σε τέσσερα μπαλάκια και ανοίγουμε 4 φύλλα.Για το άνοιγμα χρησιμοποιουμε νισεστε
Για την γέμιση
Αφού πλενουμε και κόβουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά τα τρίβουμε καλά με αλάτι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.Τα Ξεπλενουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Προσθέτουμε το ανθότυρο και λίγο αλάτι.
Βάζουμε δυο φύλλα κάτω λαδώνοντας το καθε φύλλο την γέμιση 1 κ.σ τραχανα και 2 φύλλα επάνω.Ρίχνουμε λιγο λαδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.