Συνταγές
Μούρλια φαγητό χοιρινό πρασοσέλινο – Καλή σας όρεξη!!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1,5 κιλό χοιρινό από μπούτι
1 κιλό περίπου πράσα
2 ματσάκια σέλερι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
2 αυγά
2 λεμόνια για το αυγολέμονο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος να σοταριστούν και να ροδίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανακατεύουμε να μυρίσουν και ρίχνουμε νερό να κρύβει το κρέας.
Σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά.
Ωστόσο καθαρίζουμε κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά τα πράσα και το σέλερι.
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν.
Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σιγά-σιγά ζωμό από την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε μέχρι να δέσει.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις παραδοσιακό κλέφτικο κότσι από τη Ρούμελη! Ιδανικό για ένα τραπέζι με φίλους
Υλικά
2-3 χοιρινά η κατσικίσια κότσια
0,400 γραμμάρια φέτα κατά προτίμηση πικάντικη
150 γραμμάρια γραβιέρα
8-10 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
12 ντοματίνια
λίγο φρέσκια ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λαδόκολλα σπάγκο
Εκτέλεση
1) Πλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε το αλατοπιπερωνουμε και το αφήνουμε
2) Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε τα σκόρδα
3) Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στην μέση
4) Σε κάθε λαδόκολλα βάζουμε 1 κότσι 4 ντοματινια, φέτα, γραβιέρα, σκόρδο, πιπεριά λίγο λάδι, ρίγανη και το κλείνουμε καλά μην μας βγει απέξω το μείγμα δένουμε σαν πουγκί και επαναλαμβάνουμε τα υπόλοιπα
5) Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί η γάστρα αν θέλετε και ψήνουμε στους 150 για 6 ώρες
Σερβίρεται πάντα ζεστό, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες μέσα στην λαδόκολλα.