Συνταγές
Νόστιμη χειμωνιάτικη συνταγή για χοιρινό με σέλινο-πράσο και αυγολέμονο..
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα λίγο λιγότερο από ένα κιλό σέλινο, (καθαρισμένο), 2 πολύ μεγάλα πράσα, ένα κρεμμύδι μεγάλο λευκό, άνηθο και μισό κιλό και λίγο παραπάνω χοιρινό σπάλα σε μπουκιές.
Σωτάρισα το κρέας αλατισμένο καλά σε λάδι, (δεν το αλεύρωνω, δεν μου αρέσει), προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα τα σωτάρω και αυτά να μάραθουν και βάζω νερό μέχρι πάνω.
Στη μισή ώρα με 40 λεπτά έριξα το σέλινο, (μαζί με τα κλωνάρια του) και το άφησα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κλωνάρια από το σέλινο.
Πάντα κοιτάμε να έχει νερό πολύ. Αρκετό αλάτι με δοκιμή πάντα και πιπέρι μαύρο με ροζ φρέσκο τριμμένο.
Εμένα μου αρέσει με ζουμάκι, όχι πολύ πηχτό, γιατί όσο κρυώνει δένει κι άλλο, για αυτό έκανα ένα “ελαφρύ” για μένα, αβγολέμονο.
Στη τόση ποσότητα φαγητού έβαλα 2 αβγά και 3 μεγάλα λεμόνια, λίγο ξύσμα λεμονιού.
Πωπω.. Το λατρεύω το φαγάκι…
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..