Συνταγές
Δεν προλάβαινα να τους σερβίρω! Χοιρινή σπάλα με γλυκοπατάτες στη γάστρα!
Αυτή τη συνταγή με χοιρινό κρέας την κάνω όλο το χρόνο και είναι από τις αγαπημένες μου. Χοιρινή σπάλα στη γάστρα με πατάτες, σιγοψημένη στο φούρνο και το κρέας βγαίνει σκέτο λουκούμι! Το κάνουμε με απλά υλικά και το μυστικό είναι στο ψήσιμο.
Υλικά
1 κρεμμύδι
2 γλυκοπατάτες
2 πορτοκάλια
Αλάτι – Πιπέρι
Δεντρολίβανο
Ρίγανη – Θυμάρι
2 κιλά χοιρινή σπάλα
1 κιλό πατατούλες Baby
2-3 σκελίδες σκόρδο
50 γρ βούτυρο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Η σημερινή μας συνταγή δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Δίνουμε έμφαση κυρίως στον τρόπο ψησίματος. Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα το κρεμμύδι.
Κατόπιν καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις γλυκοπατάτες κι έπειτα κόβουμε σε φέτες και τα πορτοκάλια.
Σε μία επιφάνεια, στον πάγκο της κουζίνας μας, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, τοποθετούμε το κρέας και του κάνουμε μασάζ και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε γάστρα με αντικολλητικό χαρτί, προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε προηγουμένως λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε στο κρέας.
Σκεπάζουμε με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Κατόπιν, γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 1 ώρα.
Τέλος αφαιρούμε το καπάκι, το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να ροδίσει.
Έτοιμη η συνταγή μας για χοιρινή σπάλα στο φούρνο! Το κρέας θα βγει μαλακό που σε συνδυασμό με τις γλυκοπατάτες κάνει το πιάτο πεντανόστιμο. Καλή επιτυχία!
Δες τη συνταγή βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!