Συνταγές
Έτοιμα και τα μεθυσμένα είναι ένα γλυκό που μας αρέσει πολύ τα Χριστούγεννα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλο φαρινα
1 κουτί μπύρα
3 φλιτζάνια τσαγιού καλαμποκελαιο οχι γεματα πολυ
3 βανιλιες
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
ΣΙΡΌΠΙ
3 φλιτζάνια γεμάτα τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Τα βράζουμε όλα μαζί 5 λεπτά
ΓΕΜΙΣΗ
μαρμελάδα αρεσκείας σας,ταιριάζει το κυδώνι και το μήλο
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
ινδική καρύδα
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε λεκάνη το αλευρι τις βανιλιες το ξύσμα το καλαμποκελαιο και σιγά σιγά την μπύρα, ανακατεύετε ίσα να ενωθούν τα υλικά να γίνει μια ζύμη όχι σκληρή.
Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια βάζουμε λίγο γέμιση κλείνουμε καλά και ψήνουμε σε αντικολητικο η σε λαδοκολα.
Τέλος τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές στο σιρόπι.
Τα αφήνουμε να κρυωσουν τα αλείφουμε με μαρμελάδα ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω λίγο ινδική.
Αν θέλετε στη γέμιση μπορείτε να βάλετε και τριμενο καρύδι.
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Χιονομπαλίτσες φανταστικές με 3 μόνο υλικά
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Εύκολα, γρήγορα και γευστικότατα για τους λάτρεις της καρύδας!
Υλικά για 12 τρουφάκια:
100γρ τριμμένη καρύδα
40γρ σκόνη αμυγδάλου
70γρ σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
Βάζετε 80γρ από την καρύδα με το αμύγδαλο, το σιρόπι αγαύης και 1 κγ νερό σε ένα μιξερακι.
Τα χτυπάτε 2 φορές να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη είναι άγρια και κολλωδες κάπως.
Πλάθεται μπαλιτσες, τις περνάτε από την υπόλοιπη καρύδα, τα τοποθετείτε σε μπωλ ή δίσκο
Τα καλύπτετε και τα βάζετε στο ψυγείο να σταθούν για 40 λεπτά πριν σερβίρετε.
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.