Συνταγές
Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το βραστό – μια σούπα βάλσαμο χυλωμένη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην χύτρα ρίχνουμε 2 κούπες ζουμί κρέατος που είχα κρατήσει από άλλο φαγητό και προσθέτουμε ζεστό νερό αναλόγως την ποσότητα της σούπας, 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο, μισή σελινόρυζα πλυμένη χοντροκομμένη, 3 πλυμένα καρότα χοντροκομμένα, 2 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους, 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κομμένο σε τέταρτα, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά προαιρετικά, μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, ρίχνουμε 1 φλυτζ. καφέ ρύζι Καρολίνα πλυμένο, λίγο μαυροπίπερο και λίγο ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε μπαλάκια μόλις βράζουν τα λαχανικά προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια, κλείνω την χύτρα για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε και διαλύουμε 3 κτσ. κορν φλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην σούπα ανακατεύουμε, προσθέτουμε και τον χυμό μισού λεμονιού.
Παίρνει 2-3 βράσεις έχει χυλώσει η σούπα, είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Χειμωνιάτικη Σαλάτα με Βραστά λαχανικά, σερβιρσμένη με πέστο βασιλικού και σελινόριζα.
Υλικά για μια μεγάλη πιατέλα.
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 καρότα
- 1 σελινόριζα
- 12-15 βρασμένα κάστανα
- αλάτι
- φύλλα βασιλικού και ξηροί καρποί της επιλογής μας για το σερβίρισμα
για την πέστο
- 1 φλυτζάνι φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλυτζάνι βρασμένη σελινόριζα
- 1/2 φλυτζάνι κάσιους
- χυμό και ξύσμα από 1-2 λεμόνια
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1-2 σκελίδες ψιλοτριμμένο σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά (με λίγη προσοχή γιατί έχουν διαφορετική ώρα μέχρι να μαλακώσουν).
- Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι μέχρι να στεγνώσουν καλά, κόβουμε σε κομμάτια και τα περιλούζουμε με την πέστο όσο είναι ακόμα ζεστά.
πέστο
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι, προσθέτουμε αν χρειάζεται να γίνει λίγο πιο ρευστή χυμό καρότου ή λίγο από το ζωμό των λαχανικών και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Χειμωνιάτικη, ζεστή, ελαφριά και μυρωδάτη σαλάτα.
Α.Χ. – greenchef