Συνταγές
Φίνο γλύκισμα.. σαγηνευτικός και αινιγματικός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ελαιόλαδο και ηλιέλαιο (μισό-μισό)
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό και 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
3 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη (ή λιγότερο εάν βάλω και πορτοκάλι γλυκό σε κομμάτια, που έβαλα!!!)
Λίγα αμύγδαλα ψημένα και τριμμένα πολύ καλά
1 κουβερτούρα 100γρ. ψιλοκομμένη
Κανέλα, λίγη μέσα και μετά από πάνω
Πορτοκάλι γλυκό σε φέτες
1 κουβερτούρα λιωμένη (γλάσσο)
! σοκολάτα γάλακτος λιωμένη (την Crunch χρησιμοποίησα-γλάσσο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι να γίνει καφέ. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι το κομμένο εάν το βάλουμε .
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολλήσει εντελώς από την κατσαρόλα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και στο μισό ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα των 100γρ., βάζουμε στη βάσητο λευκό μείγμα και από πάνω το σοκολατένιο και φορμάρω.
Αναποδογυρίζουμε το γλυκάκι μου, περιχύνουμε με κουβερτούρα λιωμένη και σοκολάτα γάλακτος λιωμένη και ρίχνουμε τριμμένη κανέλα και λίγες φλούδες πορτοκάλι γλυκό!
Καλή μας όρεξη και αποτοξινωτική
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Αυτό είναι το επόμενο γλυκό που θα φτιάξεις – κλασσικός αγαπημένος χαλβάς!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε ενα βαθυ τηγανι 100ml ελαιολαδο και 500 γρ σιμιγδαλι χοντρο και 2 κ.γ κανελα. Αφηνουμε στο χαμηλο και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να ξανθυνει. Το κατεβαζουμε απο την φωτια και ριχνουμε μεσα 120/γρ σταφιδες.
Ανακατευουμε. Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια 2,5 μιση ποτηρια ζαχαρη, 3 ποτηρια νερο, 1 ξυλακι κανελας και μια φλουδα πορτοκαλιου.
Το βραζουμε 2 λεπτα. Στην συνεχεια το ριχνουμε στο σιμιγδαλι. Βαζουμε ξανα το σιμιγδαλι οπως ειναι με το σιροπι στην εστια στο χαμηλο με κλειστο το καπακι και το βραζουμε 5 λεπτα. Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε με κλειστο καπακι.
Καλή σου επιτυχία! Είναι ο πιο νόστιμος χαλβάς που έχεις φτιάξει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”