Συνταγές
Χάρμα οφθαλμών ! Ξυδάτο χταποδάκι με δαφνόφυλλα και μπόλικα μπαχαρικά
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα, το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Το σβήνουμε με λίγο ξύδι, ρίχνουμε 1/2 ποτ. νερού κρασί, 1/2 ποτ. νερού νερό, 1/2 ποτ. νερού λάδι, 3 δαφνόφυλλα, 3-4 μπαχάρια.
Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά δεν ξαναβάζουμε νερό, τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο, να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει.
Το κόβουμε κομμάτια, ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε, όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται.
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο.
Στην κατσαρόλα βάζω το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, αφήνω να φύγουν τα υγρά του και σβήνω με 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό και περιμένω να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, σάλτσα σπιτική και 1 κτσ. πελτέ, νεράκι και σκεπάζω την χύτρα για 25 λεπτά.
Τέλος έχουμε προθερμάνει τον φούρνο, συμπληρώνουμε νερό στην χύτρα να είναι καυτό, ρίχνουμε το χταπόδι στο ταψί.
Ρίχνουμε και τα μακαρόνια και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να γίνουν.
Ανακατεύουμε 3 έως 4 φορές ,αλλά να κρατάνε και λίγο τα μακαρόνια και μετά σερβίρουμε. Το χταπόδι είναι 1/2 κιλό με 1 πακέτο μακαρόνια 500 γρ.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση για όλα τα γούστα.
Μην χάσετε την ευκαιρία σας να γοητεύσετε!