Παγωτα
Φτιάχνουμε παγωτό αμαρένα σε χρόνο Ρεκόρ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Χειροποίητη συνταγή και άκρως καλοκαιρινή για ένα βελούδινο παγωτό αμαρένα!!
Υπέροχη υφή και αγνά υλικά που συνθέτουν το χειροποίητο αυτό παγωτό!!
H συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για την Αμαρένα
-425 γρ. ή 1 κονσέρβα βύσσινα
-160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-25 γρ. κορν φλάουερ
-200 γρ. νερό
-20 γρ. λικέρ βύσσινο ή κονιάκ
-1 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα πικραμύγδαλο
για το παγωτό
-1 Μορφάτ κρύο απο το ψυγείο
-1 ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
-20 γρ. λικέρ βύσσινο ή κονιάκ
-2 κουκούτσια τριμμένη μαστίχα Χίου με 10 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. βανίλια υποβρύχιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με την παρασκευή της Αμαρένας.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα βύσσινα μαζί με την ζάχαρι.
Ανακατεύουμε 100 γρ. νερό με το κορν φλάουερ και το υπόλοιπο νερό το αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
Στο μίγμα με το κορν φλάουερ, προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις το μίγμα στην κατσαρόλα αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε να βράσει για λίγο ακόμη έως ότου το μίγμα να γίνει παχύρευστο. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ ή το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπωλ.
Συνεχίζουμε με την παρασκευή του παγωτού.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με το μίξερ τη Μόρφατ, το μίγμα της μαστίχας με την ζάχαρι και το λικέρ.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ζαχαρούχο γάλα.
Ανακατεύοντας, συμπληρώνουμε τη βανίλια υποβρύχιο.
Σε ένα τάπερ, βάζουμε ποσότητα από το μίγμα του παγωτού και από πάνω ποσότητα από την Αμαρένα.
Συνεχίζουμε επαναλαμβάνοντας την διαδικασία.
Με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε ελαφρώς και βάζουμε το τάπερ στην κατάψυξη για 6 ώρες, πριν σερβίρουμε.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “παγωτό αμαρένα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
H συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.