Γλυκα
Φτιάξτε τούρτα nutella με γκοφρέτες! – Μια συνταγή που θα κάνει θραύση!
Με λίγα υλικά φτιάχνουμε ένα γλυκό που θα το λατρέψετε – Ακρως…. σοκολατένια τούρτα nutella!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
για την βάση
300gr. γκοφρέτες
100ml. γάλα
50gr. ζάχαρη άχνη
80gr. φυτικό βούτυρο λιωμένο
για την κρέμα
300gr. nutella
400gr. τυρί κρέμα
500ml. παγωμένη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (έτοιμη σαντιγί)
για το στόλισμα
200ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (έτοιμη σαντιγί)
80gr. σοκολάτα κουβερτούρα
4 γκοφρέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τις γκοφρέτες στο multi και τις αδειάζουμε σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρι άχνη, το γάλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε μία στρογγυλή βάση 26 εκατοστών. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη για 10 έως 15 λεπτά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μπωλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, και την χτυπάμε με το μίξερ. Μόλις αφρατέψει, ρίχνουμε το τυρί, τη nutella και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Μετά, ανακατεύουμε για λίγο με τη μαρίζ και η κρέμα είναι έτοιμη.
Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη, αδειάζουμε την κρέμα και την στρώνουμε. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 3 έως 4 ώρες για να παγώσει καλά.
Σε ένα άλλο μπωλ, σπάζουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και αφού σκεπάσουμε το μπωλ με μεμβράνη, λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε άλλο μπωλ και την χτυπάμε με το μίξερ να γίνει σαντιγύ. Την βάζουμε σε ένα κορνέ.
Βγάζουμε την κουβερτούρα από το φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε ένα άλλο κορνέ.
Αφού βγάλουμε την φόρμα από το ψυγείο, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη βάση με την κρέμα και στολίζουμε με τη σαντιγύ, την κουβερτούρα και κομμάτια από τις γκοφρέτες.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “τούρτα nutella” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor