Συνταγές
Φτιάξτε τα πιο εύκολα κουλουράκια που μοσχομυρίζουν πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Ένα ποτήρι ηλιέλαιο
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ένα ποτήρι ζάχαρη
Ένα φακελάκι μπέικιν
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
700 γρ αλεύρι και λίγο παραπάνω θα δείτε η ζύμη αν δεν κολλάει είναι οκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και κατόπιν βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζυμη μαλακή και να μην κολλάει
πλάθουμε τοποθετούμε στο ταψί με την λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, για 20 λεπτά για να γίνουν τραγανά και 15 λεπτά για να γίνουν μαλακά.
Με ότι ποτήρι μετράμε τον χυμό πορτοκαλιού με το ίδιο και τα υπόλοιπα υλικά, που θέλουν μετρητή ποτήρι.
Μοσχομύρισε ολόκληρο το σπίτι
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μήπως τα μυρίζεις; Κουλουράκια πορτοκαλιού ένα αριστούργημα – τόσο μαλακά και γευστικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
3 αυγα,100 γρ ζάχαρη, μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιών η γάλα, μισό ποτήρι σπορελαιο,2 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού, 1 βανιλια,550 γρ αλεύρι φαρινάπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ τα αυγά- ζάχαρη- ξύσμα και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το χυμό η γάλα- το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα
Τέλος ρίχνουμε. σιγά-σιγά το αλεύρι βανίλια δηλαδή χούφτα -χούφτα και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη
Κόβουμε ίσα κομμάτια τα φτιάχνουμε λεπτά κορδόνια τους δίνουμε το σχέδιο και στην συνέχεια βάζουμε στο μπολ ζάχαρη τα βουτάμε το καθένα στην ζάχαρη και τα. Βάζουμε στην λαδόκολλά
Ψήνουμε στους 200 β για 15 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”