Γλυκα
Φτιάξτε τα μην τα φοβηθείτε καθόλου – Αμυγδαλωτά είναι υπερτέλεια και πεντανόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ονειρεμένα, εξαιρετικά παραδοσιακά Αμυγδαλωτά – Πόσο αγαπημένη γεύση αυτή των αμυγδαλωτών με το ανθόνερο! Ή αλλιώς Γεμάτα Μυτιλήνης!
Με τρία μόλις υλικά Παραδοσιακό Γλύκισμα για όλες τις γιορτές!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για τα αμυγδαλωτά
270 γρ. αμύγδαλο σε πούδρα
300 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. ανθόνερο
10 γρ. νερό
3 με 4 σταγόνες πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
για τη διακόσμηση
ζάχαρη άχνη και γαρύφαλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ρίξουμε σε ένα μεγάλο μπωλ, τα στερεά υλικά ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας το νερό και το ανθόνερο σε 2 δόσεις.
Κατόπιν, ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια και εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από τα χέρια μας, προσθέτουμε ακόμα λίγη ζάχαρι άχνη.
Από την ζύμη, φτιάχνουμε μπαλάκια τα οποία διαμορφώνουμε σε σχήμα αχλαδιού.
Βάζουμε τα αμυγδαλωτά σε ένα ταψάκι με ζάχαρι άχνη και τα πασπαλίζουμε καλά.
Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε όρθια και τα στολίζουμε με γαρύφαλλα.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “Αμυγδαλωτά” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT