Συνταγές
Τα πιο τέλεια μπεζεδάκια με γαλλική μαρέγκα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Alice Chavela – “Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ 110 γραμμάρια ασπράδι αυγού μαζί με 110 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Τα χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Σταματάμε το χτύπημα κ κοσκινίζω 110 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
την ρίχνουμε σιγά σιγα στη μαρέγκα κ με μία μαριζ την ενσωματωνω με απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της. Εγώ μοίρασα στα 3 κ χρωμάτισα τα 2 με πάστα καλύτερα αντί για υγρό.
Τις έβαλα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής κ εκανα μικρά μπεζεδακια πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
Τις ψηνουμε για περίπου 1,30 ώρα στους 90°βαθμούς με μία πετσέτα στο άνοιγμα του φούρνου για να μην μαζευτεί υγρασία στον φούρνο.
Για να καταλάβετε αν έχουν ψηθούν σωστά πρέπει όταν τις βγάλουμε από τον φούρνο να ξεκολλανε αμέσως από τη λαδόκολλα.
Η Συνταγή είναι από Alice Chavela – “Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξε τέλειες μαρέγκες για ατομικές Πάβλοβες
Η Συνταγή είναι της κ. Violeta Wilkin Vogiatzopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
190 γραμ ασπράδια αβγών
190 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
190 γραμ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 κουτ σούπας κορν φλάουρ
2 σταγόνες λεμόνι
Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι πολύ καλά.
Ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σιγά σιγά χτυπώντας και μετά την ΄ζάχαρη την άχνη αλλά τώρα ανακατεύουμε με μαρίζ.
Με την βοήθεια μίας σακούλας ή ενός κορνέ σχηματίζουμε φωλίτσες σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 100 βαθμούς για περίπου 2 ώρες .
Οταν κρυώσουν τις γεμίζουμε με λίγη χτυπημένη σαντιγί και μαρμελάδα φράουλα από πάνω ή όποια άλλη μας αρέσει.
Η Συνταγή είναι της κ. Violeta Wilkin Vogiatzopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.