Συνταγές
Φουσκωτή ομελέτα φούρνου! Ένα εύκολο φαγητό με πολλές επιλογές..
..είτε μόνο μου με μία σαλάτα, είτε να συνοδέψει κάτι άλλο!
Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να βάλεις τα υλικά με το μάτι!
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Με το μάτι.
Αναλόγως τις μερίδες που θέλετε.
Πατάτες
Αυγά
Λίγο γάλα
Ζαμπόν μπέικον ή ακόμη και ψιλοκομμένα κομμάτια από κοτόπουλο ή κρέας
Τυριά ότι έχετε
Μυρωδικά, ρίγανη δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ντοματίνια
Βούτυρο
Φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες όπως για τηγανίτες, τις πλένουμε τις σκουπίζουμε καλά.
Ανακατεύουμε μουστάρδα, λάδι, αλάτι, πιπέρι και κάνουμε ένα ωραίο μασάζ…στις πατάτες.
Στο ρηχό ταψί του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τις πατάτες, τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά βάζουμε μέσα τις πατάτες, τα τυριά, το ζαμπόν.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στο πυρέξ, πασπαλίζουμε επάνω με άλλο λίγο τυρί.
Στολίζουμε με τα ντοματίνια, αφού πρώτα τα κόψουμε στη μέση, τα αλατοπιπερώσουμε και τα αλείψουμε με λίγο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς έως ότου αποκτήσει ωραίο χρώμα ή ομελέτα μας.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.