Συνταγές
Κλασική αξία – φοβερός κορμός τέλεια φτιαγμένο μωσαϊκό
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
250 γρ βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καρύδια κομμένα στο μούλτι
200 γρ κουβερτούρα
3 κουταλιές κακάο
1 βανίλια
2 κ.σ. κονιάκ
3/4 ποτηριού γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάζουμε στα τέσσερα τα μπισκότα μέσα σ ένα μπωλ και τα περιχύνουμε με το γάλα.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και ρίχνουμε και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Να λιώσουν καλά μαζί.
Σ ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα, το κακάο, τα καρύδια, τη βανίλια, το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά!
Ρίχνουμε αυτό το μίγμα μέσα στο μπωλ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν ζυμώνουμε.
Στρώνουμε ζελατίνη τροφίμων σε μια μακρόστενη φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα και το πατάμε καλά, το σκεπάζουμε με τη ζελατίνη καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες!
Όταν παγώσει, βγάζουμε, ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα κι αν θέλουμε στολίζουμε με ό,τι επιθυμούμε
Εγώ έκανα ένα ελαφρύ γλάσο με άχνη, λίγες σταγόνες λεμονιού και λίγο νερό και πρόσθεσα μετά λίγη τρούφα σοκολάτας για ντεκόρ
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.