Συνταγές
Φιλέτο κοτόπουλο με χαρουπόμελο, κουρκουμά και ντοματίνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 Φιλέτο Κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Χυμός από 1 λεμόνι και κομματάκια λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Κουρκουμά
Γλυκειά κόκκινη πάπρικα
1 φλ. Ελληνικού καφέ χαρουπομελο
1 χούφτα ντοματινια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επιλέγουμε φρέσκο στήθος κοτόπουλο. Το κόβουμε σε λεπτες λωρίδες
αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με το μισό χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και το σκόρδο. Ανακατεύουμε τα φιλέτα ώστε να απλώσει το ελαιόλαδο με τα υλικά και αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναριστεί.
Ριχνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο ίσα που να ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τα φιλέτα να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις σχηματίσουν κρούστα και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε το υπόλοιπο χυμό λεμονιού το χαρουπομελο, τα ντοματινια και τα κομματάκια λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, σε χαμηλή φωτιά, όλα μαζί τα υλικά γυρίζοντας μία με 2 φορές τα φιλέτα. Μόλις κλείσουμε το μάτι, προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι για να μην εξατμιστεί η σάλτσα και στεγνώσουν τα φιλέτα.
Σερβίρουμε με πλιγούρι, ή φρέσκο πουρέ πατάτας, η ρύζι πασματι.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.