Συνταγές
Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και μακαρονια – Υπέροχο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα 650 γρ φιλέτο σε κομματάκια έβαλα αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδο καγιέν πιπέρι, ανακάτωσα και τα άφησα 3 ώρες .
Έκοψα 800 γρ μανιτάρια άσπρα και καφέ Πορτομπελο Portobello σε χοντρά κομμάτια .
Έψησα πρώτα με λίγο λάδι και 30 γρ βούτυρο την κότα με σκόρδο σκόνη, κρεμυδι σκόνη, λόγο αλάτι , πιπέρι .
Τα έβγαλα , πρόσθεσα λίγο λάδι ακόμη και άλλα 30 γρ βούτυρο έβαλα τα μανιτάρια με 1 κουτάλια σούπας σκόρδο σε σκόνη, κρεμυδι σκόνη, λίγο καγιέν πιπέρι, λίγο αλάτι, πιπέρι, μεξικάνικο σπαις και το κομμάτια κότας.
Έβαλα νερό να βράση για τα μακαρονια .
Αφου ψήθηκαν αρκετά τα μανιτάρια με την κότα. έσβησα με 400 μλ άσπρο κρασί ύστερα από 3 λεπτά έβαλα 1 ποτήρι βραστό νερο να βράσουν.
Όταν έβρασε το νερο έριξα τις «φωλίτσες» 500 γρ λμακαρονια Tagliatelle τα ξεχώρισα με την τσιμπίδα να βράσουν 8 λεπτά.
Έβαλα στα μανιτάρια/ κότα 500 μλ κρέμα γάλακτος ή 1 κουτί εβαπορέ γάλα ανακατόνοντας κάθε τόσο.
Έβγαλα τα μακαρόνια με τσιμπίδα στα μανιταρια έβαλα και 1 κούπα από το νερό που έβρασα τα μακαρόνια ανακάτωσα έβαλα 1 κούπα φουσκωτή τυρί παρμεζάνα ανακάτωσα και σέρβιρα βάζοντας από πάνω παρμεζάνα .
Εβαλα στο τηγάνι 1 κουταλιά λάδι να πάει παντού και αφού ζεστάθηκε έψησα φετες ψωμι όταν τις έβγαλα ράντισα με χυμό λεμονι και έσταξα λίγο ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη.
Κάθε φορά πριν βάλω ψωμί έβαζα 1 κουταλιά λαδι.
Note: Το φαγητό όπως κάθε φαγητό, θέλει την σειρά που βάζουμε το κάθε τί.
Η Συνταγή είναι από Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.