Συνταγές
Μακαρόνια με σπανάκι και τυρί για όλα τα γούστα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή σωταρουμε μέσα σε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μισό ξερό κρεμμύδι σέ φέτες και μισό πράσο σέ φετουλες.. Ύστερα ρίχνουμε 1 μισυ κούπα σπανάκι κατεψυγμένο όπου πρώτα ξεβγαλα με νερό στο σουρωτηρι, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο και 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατοπιπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και πάπρικα γλυκιά κουρκουμά και μισή κούπα γάλα.
Βράζουμε για 5′. Ωστόσο έβρασα σέ άλλο κατσαρολακι μισό πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης για 5′.
Παίρνουμε τά μακαρόνια και τά ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι μαζί και με μισό φλιτζάνι ζουμί από τά μακαρόνια
ρίχνουμε και 2 δάκτυλα τυρί φέτα, βράζουμε όλα μαζί για 5′ ακόμα και έτοιμο το φαγητό
Από πάνω έβαλα και λίγο μοτσαρέλα επιπλέον. Α και 1 κουταλιά λουρμπακ βούτυρο μέσα..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι και μυρωδικά!
Υλικά
- 300 gr μαυρομάτικα
- 500 gr σπανάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 μέτριες ώριμες τομάτες
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 1/3 ματσάκι μάραθο
- 1/3 φλυτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μαυρομάτικα για 5′ και αφού αλλάξουμε το νερό συνεχίζουμε το βράσιμο για 20′-30′ ακόμα ή μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι ζουμί.
- Καθαρίζουμε και χονδροκόβουμε το σπανάκι, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, τρίβουμε τις τομάτες στη χονδρή πλευρά του τρίφτη.
- Σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες, το σπανάκι, τα σουρωμένα μαυρομάτικα, συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3′-4′ και σβήνουμε με το κρασί.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζουμί από τα φασόλια και όσο νερό χρειάζεται για να βράσουν τα υλικά.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά, μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό να μείνει με πυκνή σάλτσα και κατεβάζουμε από την εστία.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://greenchef.gr