Συνταγές
Φανταστικό το κοτοπουλάκι με τις πατατούλες καλοψημένα λουκούμι έγιναν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
ΚΟΜΜΆΤΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ..
ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΡΈΣΕΙ..
ΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ
ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
ΜΠΑΧΑΡΙΚΆ..
ΟΤΙ ΑΓΑΠΆΤΕ
ΕΓΩ ΈΒΑΛΑ ΣΚΌΡΔΟ ΣΚΌΝΗ
ΠΆΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ
ΛΙΓΟ ΡΊΓΑΝΗ..
ΕΛΆΧΙΣΤΟ ΝΕΡΌ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΑΘΑΡΊΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΙΣ ΚΌΒΟΥΜΕ ΚΥΔΟΝΑΤΕΣ
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΊ..
ΠΛΈΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΣΤΟ ΤΑΨΑΚΙ..
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΆ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΆ ΠΡΙΝ ΒΆΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΘΕΡΜΑΜΈΝΟ ΦΟΎΡΝΟ..ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΏΡΑ ΚΑΙ 15ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΊΠΟΥ..ΈΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ!!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τηγανια με κοτοπουλάκι και φετα
Υλικα
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρούς κύβους
- 100 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 2 ωριμες ντοματες
- 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- λίγο αλάτι-πιπέρι
Εκτελεση
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τους κύβους κοτόπουλου με το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο και θωρακισθεί από όλες τις πλευρές ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2′ ακόμα ανακατεύοντας.
- Αλατοπιπερώνετε , προσθέτετε το θυμάρι και σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε τις ντομάτες, το πελτέ διαλυμένο σε 1/3 φλ. τσαγιού νερό και μαγειρεύετε για 15’περίπου μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ στο κέντρο του.
- Προσθέτετε τη μισή ποσότητα φέτας και ανακατεύετε να λιώσει το τυρί και να χυλώσει τη σάλτσα.
- Προσθέτετε και την υπόλοιπη φέτα, ανακατεύετε απαλά και κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά πριν λιώσει και το υπόλοιπο τυρί. Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα ή ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.