Connect with us

Συνταγές

Φανταστικός μπακλαβάς τραγανός μέχρι το τελευταίο του φυλλαράκι και μελένιος

Published

on

78539527 1740031856127758 855472457895641088 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ο ωραιότερος μπακλαβάς που φάγατε ποτε( συνταγή της μαμάς).. Για ταψί 38 νούμερο.

ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση

800 γρ φύλλο για μπακλαβά( αν μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποια βιοτεχνία παραγωγής φύλλου,είναι το πιο ψιλό φύλλο και βγάζει περίπου 70 φύλλα) διαφορετικά επιλέξτε καλής ποιότητας φύλλο Βηρυτού.
500 γρ καρύδια
1 κ.σ κόφτη κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ ζάχαρη
2 φλ. περίπου βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα (καλύτερα φυτικό βούτυρο άριστον με 5% βούτυρο) θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ.

Για το σιρόπι
5 φλ. ζάχαρη
4 1/2 φλ. νερό
2 φλ. και 1/4 ακόμα μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 γαρύφαλλα

Εκτελεση
Τρίβουμε στο μουλτι λίγα λίγα τα καρύδια όχι σκόνη αλλά ούτε και χοντρά , για να στέκονται ωραία μέσα στα κομμάτια.

Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Βουτυρωνουμε καλά το ταψί μου και στρώνω 30 φύλλα κάτω στον πάτο βουτυρωνοντας τα ένα ένα πασπαλιστα. Πασπαλιζουμε με τη γέμιση και στρώνω 4 φύλλα πάλι βουτυρωμενα.

Πασπαλιζουμε πάλι γέμιση πάλι 4 φυλλα πασπαλιζουμε με γέμιση ,επαναλαμβάνω άλλη μια φορά. Γυρίζουμε τα πλαϊνά φύλλα προς τα μέσα και στη μέση που δεν έχει καλυφθεί με φύλλα καλύπτουμε με φύλλα τα οποία κόβω στη μέση …τόσα όσα για να ευθυγραμμιστεί ο μπακλαβάς μου και να μην γουβωνει στη μέση.

Καλυπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που μου έχουν απομείνει χωρίς να ξεχνουμε να βουτυρωνω( και την επιφάνεια καλά). Χαράζουμε μπακλαβάδωτα τον μπακλαβά μου με προσοχη όχι μέχρι κάτω κάτω. Έχουμε προθερμανει καλά το φούρνο μου στους 160 – 165 βαθμούς αντιστάσεις και ψήνουμε για μιάμιση ώρα να χρυσαφισει καλά και να ψηθεί μέχρι μέσα

Βγάζουμε το γλυκό μου και αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μια κατσαρολιτσα βάζουμε τη ζάχαρη ,το νερό ,την κανέλα και τα γαρύφαλλα και βράζουμε ακριβώς 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε αλλά 5 λεπτά με το ρολόι. Σιροπιαζουμε με το καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό. Αφήνουμε να τραβήξει και σερβίρουμε την επόμενη μέρα

Μικρά μυστικά.
Ο μπακλαβάς πρέπει να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα για να ψηθεί μέχρι μέσα, το σιροπακι πρέπει να είναι λίγο βαρύ .
Με αυτόν τον τρόπο ο μπακλαβάς βγαίνει θεοτραγανος μέχρι το τελευταίο του φυλλαράκι και ωραία μελομενος
Δεν βγαίνει σχεδόν καθόλου σιροπακι στο ταψί καθώς στέκεται μέσα στον μπακλαβα
Δεν βάζω λεμόνι …το σιροπακι δεν ζαχαρωνει λόγω του μελιού.
Αν χρησιμοποιήσετε φύλλο Βηρυτού μοιραστε τα φύλλα σας ( στη μέση θα χρειαστείτε 12 φύλλα αφού κάνουμε τρεις στρώσεις γέμισης με 4 φύλλα κάθε φορά) Κρατήστε 3 -4 φύλλα για το γέμισμα στη μέση του μπακλαβά για να μην γουβωνει και να τον ευθυγραμμισετε όταν γυρίσετε τα υπόλοιπα φύλλα προς τα μεσα και μοιραστε για τη βάση και την κάλυψη του μπακλαβά.(περισσότερα για τη βάση)

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές9 λεπτά ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές4 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές6 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές7 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές22 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές24 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Exit mobile version